De Wolken

Facebook

Persoonlijke tips

In het dorp Callantsoog zijn diverse gezellige eetgelegenheden van eenvoudig tot bijzonder. Op het strand zijn verschillende leuke strandtenten waar je ook bijzonder lekker kunt drinken en eten. Ook hier geldt van eenvoudig tot bijzonder. Albert Heijn midden in het dorp, is goed geoutilleerd en alle dagen van de de week tot 10 uur s`avonds open. Aan het dorpsplein ligt de heerlijke warme bakker van der Ploeg. Vanaf De Wolken ongeveer 800 meter lopen.

Leuke plaatsen om naar toe te gaan zijn o.a. Schagen met veemarkt en prachtig oud centrum met veel gezellige terrassen.

Voor natuurliefhebbers zijn er in de directe omgeving het prachtige Zwanenwater, de Uitlandse polder met wandelpad, Luttikduin met prachtige kleine duintjes, ideaal voor een picnic met het hele gezin etc.

Ook Alkmaar is natuurlijk zeer de moeite waard met bijvoorbeeld zijn kaasmarkt en een leuke rondvaart door het oude centrum. Den Helder met Fort Kijkduin en het marine museum is een aanrader.

Het eiland Texel is vlakbij. Niet ver van de veerpont is Ecomare gelegen waar je zeehonden van dichtbij kunt zien en dat verder ook heel educatief is.

Als je Amsterdam wil bezoeken, wat prima te doen is, raden we je aan om in Schagen de trein te pakken. Met gratis parkeren en vanuit Callantsoog met de bus ook prima te bereiken. De trein komt aan in het Centraal Station middden in het centrum van Amsterdam. Zo voorkom je duur parkeren, als je al een plaatsje vindt, en heb je een lekker ontspannen dagje uit zonder files en gezoek naar een parkeerplaats.

Fietsen zijn in het dorp te huur. Bij de VVV op het Dorpsplein zijn mooie fiets- en wandelroutes verkrijgbaar.

Op je mobiele telefoon kun je de app Wandelnetwerk Noord Holland downloaden waarop je de prachtigste wandelingen in Callantsoog en omstreken kunt vinden.